fbpx

Eversheds Sutherland – Tõeliselt globaalne advokaadibüroo

Master Class 2020
VI moodul

 

*Tegemist on haridusliku õppeprogrammiga, mis ei kajasta reaalseid olukordi.

Master Class on Eversheds Sutherlandi tudengiprogramm õigusteaduse üliõpilastele, kellele koolitarkusest väheks jääb. Loe lähemalt Master Class programmi kohta.

Moodul 6: Pööning

Moodul on avatud kuni 25. aprillini (k.a). Videoklippi saate vaadata mitu korda. Küsimustele saate vastata aga vaid ühe korra. Vastused küsimustele tuleb ära saata kindlasti hiljemalt 25. aprill kella 23.59ks.

Moodul 6 vastused


a. Nõuda uue korteriühistu üldkoosoleku kokkukutsumist, mille päevakorras oleks uue otsuse tegemine, mis vastaks väljaehitatud pööningupinnale.
b. Lammutada pööning ning esitada kahjunõue teiste kaasomanike vastu.
c. Nõuda pööningupinna osas kaasomandi lõpetamist esitades kohtusse vastava hagi.
d. Nõuda teistelt kaasomanikelt, et kaasomandis oleva asja valdamine ja kasutamine toimuks vastavalt kõigi kaasomanike huvidele.


a. Jah, sest korteriühistu üldkoosoleku otsus väljendab paljude majaelanike tegelikku tahet ning selle vastu eksimine ei ole viisakas käitumine.
b. Jah, sest korteriühistu üldkoosoleku otsus on siduv mistahes kaasomandi vaidluste lahendamisel kortermajas.
c. Ei, sest kaasomandi lõpetamine ei kuulu korteriühistu üldkoosoleku pädevusse.
d. Jah, sest vahepeal pärast korteriühistu üldkoosoleku otsuse vastu võtmist on majja kolinud uus korteriomanik.


a. Jah on, sest keelduval naaberkorteri omanikul on enda korteri peale jäävas osas pööningupinna väljaostmiseks ostueesõigus.
b. Jah on, sest ta ei pea taluma seda, et ta peab edaspidi kuulma enda korteri peal teiste korteriomanike tavapärasest tegevusest tingitud samme ja helisid.
c. Ei ole, sest pööningukorruse pind on tervikuna kaasomandis ning alumise korruse korteriomandid sellesse kuidagi ei puutu.
d. Jah on, kui ta tõendab, et pööningupinna väljaehitamisega kahjustatakse ülemääraselt tema kui korteriomaniku õigustatud huve.


a. Ei saa, kuna pööningupind tuleb jagada võrdselt kõigi korteriomanike vahel.
b. Saab, kui klient maksab pööningupinna eest teistele kaasomanikele välja nende osad rahas (õiglane hüvitis).
c. Ei saa, sest pööningupind on kaasomandis, mistõttu tuleb müüa asi kaasomanike vahelisel enampakkumisel.

Master Class on Eversheds Sutherlandi tudengiprogramm õigusteaduse üliõpilastele, kellele koolitarkusest väheks jääb. Tegemist on haridusliku õppeprogrammiga, mille filmimisel on kasutatud büroo töötajaid ja näitlejaid. Videod ei kajasta tegelikku olukorda. Advokatuuriseaduse kohaselt osutavad õigusteenust vaid advkatuuri liikmed.