fbpx

Eversheds Sutherland – Tõeliselt globaalne advokaadibüroo

Master Class 2025 I moodul

 

* Tegemist on haridusliku õppeprogrammiga, videokohtumised on lavastatud.

Master Class on Eversheds Sutherlandi tudengiprogramm õigusteaduse üliõpilastele, kellele koolitarkusest väheks jääb. Loe lähemalt Master Class programmi kohta.

Moodul on avatud kuni 13. oktoobrini (k.a). Videoklippi saate vaadata mitu korda. Küsimustele saate vastata aga vaid ühe korra. Vastused küsimustele tuleb ära saata kindlasti hiljemalt 13. oktoobril kella 23.59ks.

Iga õige vastus annab teatud arvu punkte, meeskondade punktitabel täieneb peale igat moodulit.

Moodul 1: Müügileping


a. Jah, ta saab müüja vastu esitada nõudeid, mis tulenevad müügieseme puudustest (nt nõuda asja parandamist) ja kui müüja asja ei paranda või ümber ei vaheta, siis liisingumaksete tegemisest keelduda;b. Jah, ta saab esitada nõudeid, mis tulenevad müügieseme puudustest, aga selleks on vaja liisinguandja nõusolekut;c. Kui esinevad müügilepingu tühistamise alused, siis on tal õigus müügileping ilma liisinguandja nõusolekuta tühistada;d. Tal on õigus müügilepingust taganeda, aga ainult liisinguandja nõusolekul ja liisinguandjal pole kohustust seda nõusolekut anda.


a. Ei ole, kui pole tõendatud, et müüja ise odomeetrinäitu manipuleeris või teadis, et odomeetrinäit oli vale ja tal oli tahe ostjat eksimusse viia.b. Jah, lepingu saab tühistada pettuse tõttu, sest müüja avaldas müügikuulutuses tõesena asjaolu, mis tegelikult tõele ei vastanud ja pole oluline, kas ta ise ebaõigsusest teadis või mitte.c. Kuna müüja ise andmete ebaõigsusest ei teadnud, siis ei saa tugineda pettusele, vaid tehingu saab tühistada üksnes eksimusele tuginedes.d. Ei, kliendil on õigus müügilepingust taganeda, sest müüja on müügilepingut rikkunud, müües ostjale oluliste puudustega sõiduki.


a. Müügikuulutuses esitatud teave ei kujuta endast müügieseme kokkulepitud omadusi ja kui läbisõidunäidu õigsust müügilepingus ei kinnitatud, siis ei olnud see müügilepingu tingimuseks.b. Seda riski kannab ostja, kes peab ostu sooritamisel veenduma, et müügiese vastab kokkulepitud omadustele.c. Müüja vastutab sõiduki müügikuulutuses avaldatud omadusele mittevastavuse eest ka siis, kui ta ise puudusest ei teadnud ega pidanudki teadma.d. Kui müüja tõendab, et talle avaldati sõiduki eelmise omaniku poolt selle läbisõidu kohta teadlikult ebaõigeid andmeid, siis vabaneb ta vastutusest oma müügikuulutuses avaldatud ebaõigete andmete eest.


a. Jah, sõidukile tuleb teha ekspertiis ja tuvastada, mis on mootori rikke põhjustanud, sh kas selle võis põhjustada suur läbisõit.b. Kui ostja oma hagis mootori rikkele kui puudusele (lepingutingimustele mittevastavusele) ei tugine, siis pole sellel asja lahendamisel tähtsust.c. Lepingus lubatust suurem läbisõit ei saa olla lepingust taganemise aluseks, kui ostja saab sõidukit otstarbekohaselt kasutada.d. Kui müüja hüvitab auto remondikulud, siis pole ostjal õigust lepingust taganeda.

Master Class on Eversheds Sutherlandi tudengiprogramm õigusteaduse üliõpilastele, kellele koolitarkusest väheks jääb. Tegemist on haridusliku õppeprogrammiga, mille filmimisel on kasutatud büroo töötajaid ja näitlejaid. Videod ei kajasta tegelikku olukorda. Advokatuuriseaduse kohaselt osutavad õigusteenust vaid advkatuuri liikmed.